Szabolcs
20 °C
35 °C

Súlyosbították a barcsi csonkolók ítéletét

2004.03.18. 14:43
Börtön helyett fegyházban kell hét illetve tíz évet leülnie annak a két férfinak, akik 2002-ben Barcson megkínozták haragosuk anyját és fivérét - döntött a Pécsi Ítélőtábla.
Jogerősen hét illetve tíz év fegyházbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a két férfit, akik összekaszaboltak és megcsonkítottak egy asszonyt és a fiát Barcson. A táblabíróság ezzel súlyosbította a Somogy Megyei Bíróság által első fokon meghozott ítéletet.

Nem börtön, fegyház

A több emberen elkövetett emberölési kísérlet miatt elítélt vádlottakat ugyan a megyei bíróság is hasonló időtartamú büntetésre ítélte, ám azt börtönben tölthették volna le. Az ügy harmadrendű vádlottját bűnsegédként egy év felfüggesztett börtönre ítélték.

A vádirat szerint a két húsz év körüli férfi 2002. október elején kínozta meg az asszonyt és 24 éves fiát a somogyi városban. A símaszkos támadók az asszonynak egy bozótvágó késsel levágták egyik ujját, míg a fiát viperával brutálisan összeverték és őt is összekaszabolták.

A célpont helyett családtagjait verték

A rendőrség kiderítette, hogy a támadás tulajdonképpeni célpontja az idősebb fivér volt, aki azonban az eset idején nem volt otthon. A férfi haragosai egy előző napi, diszkóbeli összetűzés után döntötték el, hogy alapos leckében részesítik a férfit. A támadást alaposan megtervezték, sőt alibit is kitaláltak, ám azt a nyomozás megcáfolta. Az elsőrendű vádlottnak a jogerős ítélet értelmében egy korábban kapott, tíz hónapos felfüggesztett büntetését is le kell ülnie.