Auguszta
-3 °C
2 °C

Hat budapesti rendőr másodállása összeférhetetlen

2003.07.21. 11:33
Hatból hárman már megszüntették összeférhetetlen másodállásukat, a másik három rendőr ellen akár eljárás is indulhat.
Eddig hat budapesti rendőrről derült ki, hogy meg kell szüntetnie összeférhetetlen másodállásait. A hat rendőr közül hárman már megszüntették azokat, míg a másik három ellen akár eljárás is indulhat ez ügyben.

Nem összeférhetetlen az autóbuszvezető rendőr

Mint ismert, a főváros új főrendőre július elsején jelentette be, hogy meg kívánja szüntetni az egyenruhások rendőri munkájával összeférhetetlen másodállásokat. A tiltás csak az olyan munkaköröket érinti, ahol a rendőr másodállása ütközhet a hivatali beosztással. Választaniuk kell tehát munkaköreik közül a biztonsági őrként, magánnyomozóként, pénzbehajtóként vagy gazdasági tanácsadóként dolgozó egyenruhásoknak.

Nem kerültek ugyanakkor tiltás alá az olyan munkakörök, mint például a fotós vagy az autóbuszvezető. Megtarthatja másodállását az a mintegy 250 rendőr is, akik távfelügyeleti rendszereket üzemeltetnek, ez ugyanis kifejezetten rendőri képzettséget igényel.

Befolyásmentesség

A főkapitány az intézkedésével azt akarja elérni, hogy a rendőrség befolyásmentességén és pártatlanságán semmiféle csorba ne eshessen. A rendőri munkával összeférhetetlen állásokat ezért 30 napon belül meg kell szüntetniük az érintetteknek, ellenkező esetben a rendőrség fog velük szerződést bontani.

Szigorúan ellenőrzik egyébként az engedélyezett mellékállásokat is, nehogy az derüljön ki, hogy a bejelentett másodállás mögött összeférhetetlen munkakör rejlik. A rendőri állomány dolgozóinak mellékfoglalkozásait a továbbiakban is rendszeresen vizsgálják majd.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft