György
14 °C
24 °C

Elégedetlenek testükkel a brit nők

2001.08.09. 13:07
Egy brit felmérés szerint az ország nőinek két harmada annyira elégedetlen testével, hogy plasztikai műtétnek is alávetné magát. Ugyanakkor ennek a felmérésnek az adatai szerint a nők 81 százaléka diétázott valaha, egy tizedük pedig állandóan keveset eszik.
Egy brit felmérés eredményei szerint a nők annyira elégedetlenek alakjukkal, hogy két harmaduk akár plasztikai műtétnek is alávetné magát - akár másodszor is - az ideálisnak tartott forma elérése érdekében. A megkérdezettek egy negyede mondta azt, hogy elvárásainak megfelelően alakult teste plasztikai műtét után.

Alakváltozással javulna szexuális életük

A kutatók 3000 nőt kérdeztek meg, azok kilencven százaléka úgy vélte, alakjuk rossz lelkiállapotot eredményez. A Top Sante magazin kutatása szerint a nők három negyede naponta morfondírozik alakján és méretein. Közel két harmaduk úgy véli: szexuális életük javulna, ha ideális alakjukat elérnék.

A felmérés szerint az öt legutáltabb női testrész sorrendben: csípő, comb, fenék, derék, láb és kar. A nők fele elégedetlen a mellével, és 90 százalékuknak van cellulitiszük.

A brit nők példaképe Madonna

A felmérés szerint a brit nők példaképe Madonna, a legjobban kinéző férfi pedig Sean Connery. Az ideális női test Catherine Zeta Jones arcából, Jennifer Aniston hajából, Liz Hurley melléből, Elle Macpherson lábaiból és Jennifer Lopez hátsó feléből állna. Az ideális férfi Brad Pitt arcából, David Ginola hajából, Robbie Williams felsőtestéből, Mel Gibson hátsó feléből és David Beckham lábaiból tevődne össze.

Éhezés

A megkérdezettek 86 százaléka elismerte, hogy valaha diétázott, egy tizedük pedig állandóan fogyózik. Egy harmaduk kipróbálta a fogyasztó pirulákat vagy egyszerűen éheztek, hogy fogyjanak, 18 százalékuk pedig hashajtókat szed.