Koronavírus adatok

2021. dec. 03.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Vilma
-1 °C
3 °C

Hét brit pedofil a bíróság előtt

2001.01.10. 23:48
A brit rendőrségnek sikerült felszámolni a világ legnagyobb internetes gyermekpornó- hálózatának brit szárnyát. A csoport hét tagja a szerdai bírósági tárgyaláson elismerte, hogy éveken át tömeges méretekben terjesztett szeméremsértő felvételeket gyerekekről a világháló segítségével. A büntetésük felső határa maximum három év.
A hét férfi tagja volt a magát Wunderland Clubnak (Csodaország klubnak) elnevező hálózatnak, amelyhez csak meghívásos alapon lehetett csatlakozni, ,,belépődíj" gyanánt személyenként 10 ezer aktfotót küldve a klubtagoknak - írta a BBC, egy nyomozást végző rendőrt idézve.

A brit kemény mag lefoglalt "játékai"
A kaliforniai rendőrség 1996-ban bukkant a pedofilok nemzetközi hálózatára, ám még két év nyomozás és széles körű nemzetközi összefogás volt szükséges ahhoz, hogy 1998 szeptemberében lecsapjanak a szervezetre.

Az Egyesült Államok és 11 európai ország rendőrségének összehangolt akciója nyomán 1998 őszén tartóztatták le a klub 180 tagját. Angliában nyolc férfit vettek őrizetbe, köztük egy számítógépes mérnököt. Egy férfi a letartóztatás után öngyilkosságot követett el. A nyomozást vezető Peter Spindler elmondása szerint ilyen jól szervezett és tapasztalt bűnbandával még nem találkozott.

A brit kemény mag ezzel rács mögé került

Számítógépeiken 750 ezer 4-10 éves fiúkról és lányokról készült fényképre bukkantak, s egy olyanra is, amelyen egy alig egyéves gyermek volt látható. A brit rendőrség nem zárja ki, hogy a szigetországból sokkal többen voltak a hálózat tagjai, de úgy vélik, a letartóztatottak alkották a nemzetközi pedofil banda nagy-britanniai kemény magját, írta az MTI. A csoport tevékenysége nem merült ki szeméremsértő képek passzív gyűjtésében. A megdöbbentő felvételek tanúsága szerint gyerekek valóságos meggyalázása folyt.

Nem sikerült kideríteni az áldozatok kilétét

A rendőrség szociális munkások és gyermekvédelmi csoportok segítségével megpróbálta felderíteni a képeken szereplő több mint 1200 gyerek személyazonosságát, nyomozásuk azonban sikertelen volt. A hét britre a februári ítélethirdetéskor maximum három év börtönbüntetés szabható ki pornográfia terjesztésére való szövetkezés miatt. A jövőben azonban az ilyen bűncselekmény már akár 10 év börtönbüntetést vonhat maga után, ha a brit parlament tavasszal elfogadja a büntető törvénykönyv módosításáról szóló törvényt.