Előzetesben az áramos uborkatermesztő

2008.07.03. 13:07
Emberölési kísérlet gyanújával előzetes letartóztatásba helyezték azt a kesztényi zöldségtermesztőt, aki 220 voltos áramot vezetett kertjébe. A bíróság szerint tartani lehet a gyanúsított szökésétől.

Szökés és elrejtőzés veszélye miatt előzetes letartóztatásba helyezte a Miskolci Városi Bíróság azt a 68 éves kesznyéteni férfit, aki 220 voltos árammal védte zöldségkertje terményeit. A kertben két tolvajt áramütés ért, egyikük életét vesztette, a másik életveszélyes sérüléseket szenvedett.

Semmilyen tábla sem figyelmezetett arra, hogy a kertben áram van, de a faluban többen tudtak róla, mondta a bíróság szóvivője. Az a három, ittas helyi férfi is, akik ennek ellenére is behatoltak a kertbe. Egyikük kint maradt, csak akkor ugrott át, amikor társai megsérültek.

A gyanúsított uborkatermesztő szerint az áldozatok júniusban már 30 kiló uborkáját ellopták. A rendőrség nyolc évre visszamenőleg átnézte az adatokat, ezek alapján a kesztényi férfi nem tett bejelentést semmilyen bűncselekmény miatt. Emberölés kísérlete miatt indult ellene eljárás, Szepessy Zsolt, Monok polgármestere fogadott neki ügyvédet.

  • Hírek
  • Hírek