Öt év börtön csalásért egy volt brókernek

2003.03.27. 18:47
Öt év börtönbüntetésre és 10 millió forintnyi vagyonelkobzással sújtott a Legfelsőbb bíróság csütörtöki jogerős ítéletével egy volt brókert, akit hivatása gyakorlásától tíz évre el is tiltottak. A volt brókert különösen nagy kárt okozó csalás miatt vonták felelősségre.
Különösen nagy kárt okozó csalás miatt öt év börtönnel, 10 millió forint vagyonelkobzással és a tőzsdei üzletkötő tevékenységtől való tízéves eltiltással sújtott egy volt brókert a Legfelsőbb Bíróság (LB) másodfokú, jogerős ítéletében, csütörtökön.

Az LB a Fővárosi Bíróság (FB) 2000 októberében meghozott elsőfokú ítéletét változtatta meg, amelyben az FB L. Gábor elsőrendű vádlottat hűtlen kezelésben mondta ki bűnösnek, és nyolc év börtönre, 10 millió forint vagyonelkobzásra továbbá foglalkozástól végleges eltiltásra ítélte.

L. Gábor 1996 és 1998 között az East Brokers Budapest Kft., illetve a Creditanstalt Értékpapír Rt. brókereként olyan módon kötött határidős deviza- és BUX-ügyleteket saját és társai hasznára, hogy ezzel különösen nagy kárt okozott munkaadóinak, derült ki az eljárás során. Az L. Gáborral együttműködő H. Tamást az első fokon kiszabott négy év hat hónap börtönbüntetés, és 5 millió forint vagyonelkobzás helyett az LB másodfokon csalás miatt bűnsegédként 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelyet öt év próbaidőre felfüggesztett; és emellett a másodrendű vádlottat 5 millió forint pénzmellékbüntetéssel is sújtotta.

  • Hírek
  • Árfolyam