Gyöngyi
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Szexuális zaklatással vádolják James Brown-t

2002.02.06. 11:18
Meg sem érintette azt a volt munkavállalóját, aki szexuális zaklatási pert indított ellene - vallotta James Brown énekes a bíróság előtt kedden. Templomba járó ember vagyok, nincs időm ilyesmire - mondta Brown az esküdtszéknek.
A felperes, a harminchat éves Lisa Agbalaya aki évekig dolgozott James Brown nyugati parti irodájában, nem kívánt szexuális közeledéssel vádolja az énekest, aki később ki is rúgta őt, mert panaszkodott a zaklatás miatt - jelentette a Reuters. James Brown a vádakra reagálva elmondta: soha nem érintette meg Agbalayát, ezt ő is tudja. Senkit nem érintettem meg, és soha nem tapiznék egy férjes asszonyt - tette hozzá a "soul keresztapja".

A hívő ember

Brown tagadta, hogy 1999 augusztusában szexuális kapcsolatra kényszerítette volna Agbalayát, ahogy azt a felperes vallomásában állította. Templomba járó ember vagyok, nincsen időm ilyesmire - mondta Brown. Az énekes szerint a volt alkalmazott csak "gyors pénzre vágyik". Agbalaya munkájának elvesztése után fogta egymillió dolláros kártérítési perbe az énekest, aki állítása szerint többször is szexuális viszony létesítésére szólította fel őt és más nőalkalmazottjait, és őt "folyamatos diszkriminációnak és zaklatásnak tette ki".

A legintenzívebb zaklatásra 1999 augusztusában került sor, amikor is a művész dél-karolinai otthonában egy zebracsíkos nadrágot akart Agbalayára adni "megmasszírozlak és ettől jól fogod érezni magad" felkiáltással - áll Agbalaya vallomásában. "Ha egy nő a csúcsra akar jutni, le kell feküdnie a főnökével" mondta az eset után Brown egy telefonbeszélgetésben - vallotta Agablaya.

Agbalaya egy "csődör"?

Brown kísérőzenekarának egy volt énekesnője elmondta, Brown egyszer "csődörként" jellemezte Agbalayát, és azt mondta rá: jó bőr. Az Index szexológiai bizottsága szerint egészen különös perverzió a megkívánt nőt hímnemű állatokhoz hasonlítani.

Asszonyverő, drogos, gondatlan veszélyeztető
James Brownt először tizenhat éves korában ítélték el lopásért. A zenésznek ezután is többször meggyült a baja a rendőrséggel. A karrierjét végigkísérő feleségverős-kábítószeres történetek után 1988-ban több, mint két éves börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek találták veszélyes fenyegetés, engedély nélküli fegyverviselés és gondatlan veszélyeztetés bűntettében. Brown akkor egy autós üldözés során kábítószeres befolyásoltság állapotában kishíján elütött egy rendőrt. Szintén '88-ban Brown felesége, Adrienne életétét is fenyegető támadással vádolta meg a művészt. A vádakat később ejtették.