Olivér
4 °C
8 °C

Elszállt a lufikkal egy brazil pap

2008.04.22. 12:03
Egy brazil pap pénzt próbált gyűjteni, hogy spirituális parkolót építhessen kamionsofőröknek, ezért arra vállalkozott, hogy megdönt egy világcsúcsot. Carli atya több száz lufival emelkedett a levegőbe vasárnap délután, legalább 19 órát kell a levegőben töltenie, azonban két napja nyoma veszett.

Helikopterekkel és hajókkal keresik még kedden is azt a papot, aki lufikkal próbált repülési rekordot dönteni Brazíliában. Adelir Antonio de Carli atya több száz, héliummal töltött luftballonnal indult útnak vasárnap délután Paranagua városából, hogy túlszárnyalja a 19 órás világcsúcsot.

Nem sokkal később még sikerült a parti őrséggel felvennie a kapcsolatot, de néhány órával később eltűnt. Néhány lufidarabot már megtaláltak. A hatóságok azt remélik, hogy még élve bukkannak rá, ugyanis a székébe ejtőernyőt is szereltek.

A 41 éves papot zöld, piros, fehér és sárga lufik hatalmas oszlopa emelte a magasba vasárnap délután. Állítólag hatezer méterre röppent, mielőtt visszaereszkedett a tervezett 2500 méteres magasságra. Carli atya 750 kilométert akart megtenni, Dourados városáig, de a szél más irányba taszította. A pap ötven kilométerre távolodott már a partoktól, amikor utoljára beszélt a parti őrséggel.

A római katolikus papon bukósisak és hőtartó ruha is volt. Az atyát nyolc órával utolsó bejelentkezése után kezdték keresni. A rekordkísérlettel állítólag pénzt próbált gyűjteni, hogy spirituális pihenőt építhessenek a kamionsofőröknek Paranagua városában.

A vállalkozó kedvű lelkésznél GPS eszköz és műholdas telefon is van, a széke úszik a vízen, ő maga pedig gyakorlott ejtőernyős, ezért a mentőalakulatok és a parókián lévők is reménykednek, hogy életben találják.

Már mások is próbálkoztak hasonló repüléssel. Az első Larry Walters volt, aki 1982-ben csaknem ötezer méter magasra emelkedett Los Angeles fölé egy kerti székben. Az észak-amerikai úttörő épségben megúszta a kalandot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?