András, Andor
-3 °C
3 °C

Elszállt a lufikkal egy brazil pap

2008.04.22. 12:03
Egy brazil pap pénzt próbált gyűjteni, hogy spirituális parkolót építhessen kamionsofőröknek, ezért arra vállalkozott, hogy megdönt egy világcsúcsot. Carli atya több száz lufival emelkedett a levegőbe vasárnap délután, legalább 19 órát kell a levegőben töltenie, azonban két napja nyoma veszett.

Helikopterekkel és hajókkal keresik még kedden is azt a papot, aki lufikkal próbált repülési rekordot dönteni Brazíliában. Adelir Antonio de Carli atya több száz, héliummal töltött luftballonnal indult útnak vasárnap délután Paranagua városából, hogy túlszárnyalja a 19 órás világcsúcsot.

Nem sokkal később még sikerült a parti őrséggel felvennie a kapcsolatot, de néhány órával később eltűnt. Néhány lufidarabot már megtaláltak. A hatóságok azt remélik, hogy még élve bukkannak rá, ugyanis a székébe ejtőernyőt is szereltek.

A 41 éves papot zöld, piros, fehér és sárga lufik hatalmas oszlopa emelte a magasba vasárnap délután. Állítólag hatezer méterre röppent, mielőtt visszaereszkedett a tervezett 2500 méteres magasságra. Carli atya 750 kilométert akart megtenni, Dourados városáig, de a szél más irányba taszította. A pap ötven kilométerre távolodott már a partoktól, amikor utoljára beszélt a parti őrséggel.

A római katolikus papon bukósisak és hőtartó ruha is volt. Az atyát nyolc órával utolsó bejelentkezése után kezdték keresni. A rekordkísérlettel állítólag pénzt próbált gyűjteni, hogy spirituális pihenőt építhessenek a kamionsofőröknek Paranagua városában.

A vállalkozó kedvű lelkésznél GPS eszköz és műholdas telefon is van, a széke úszik a vízen, ő maga pedig gyakorlott ejtőernyős, ezért a mentőalakulatok és a parókián lévők is reménykednek, hogy életben találják.

Már mások is próbálkoztak hasonló repüléssel. Az első Larry Walters volt, aki 1982-ben csaknem ötezer méter magasra emelkedett Los Angeles fölé egy kerti székben. Az észak-amerikai úttörő épségben megúszta a kalandot.