Emőke
-4 °C
9 °C

Nyolcadik emeletről zuhant le a McLaren séfje

2005.07.27. 13:49
A McLaren csapat séfje zuhant ki a pesti Marriott szálloda nyolcadik emeletéről. A Forma-1-es csapat "nagyrabecsült munkatársát" gyászolja. A rendőrség szerint a gyilkosság kizárt.

Kizuhant a pesti Marriott szálloda egyik nyolcadik emeleti ablakából a Forma-1-es McLaren csapat egyik séfje, jelentette be közleményében a csapat angliai központja. Darren Hawker, a csapat 29 éves alkalmazottja "nagyrabecsült kollégánk volt", áll a közleményben, melyben a csapat vezetése részvétét nyilvánítja a férfi családjának és barátainak.

Hawker haláláról a BRFK sajtóügyeletese tájékoztatta az Indexet. Kormos Endre százados szerint a vizsgálatok kizárták az idegenkezűséget, az eset feltárását a rendőrség államigazgatási eljárás keretében folytatja.

A Hír TV korábbi értesülései korábban a McLaren egyik szerelőjének haláláról szóltak. A találgatásokat csak erősítette, hogy a hétvégi Német Nagydíjon Kimi Raikkönen, a csapat finn élversenyzője egy szerelő hibájából eset ki. A finn az élről volt kénytelen kiállni a verseny harmincötödik körében, mert kocsija egyik nyomáscsökkentő szelepét rosszul rögzítették.

Az Index megkeresésére a szálloda PR-menedzsere semmilyen értesülést nem kívánt megerősíteni. A szálloda egyik alkalmazottjától mindenesetre megtudtuk, hogy a Marriottban valóban több Forma-1-es csapat szerelői - és kizárólag szerelői - szálltak meg. Az Index tudósítója találkozott a McLaren-csapat két tagjával is, a feltűnően ideges férfiak nem kívánták kommentálni az esetet.

#alt#
A budapesti Marriott hotel Dunára néző északi oldala

Hibázott a szerelő

A HavariaPress értesülései szerint a férfi nem az utcára, hanem a szálloda egyik belső udvarának tetejére zuhant. Azonnal életét vesztette, holttestet tűzoltók távolították el.

Március közepén egy német férfi zuhant ki egy belvárosi szálloda tetőtéri bukóablakán. A német turista szintén szörnyethalt.