Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ágyhoz láncolt gyerekeket mentettek ki egy tűzből Romániában

2007.10.05. 16:00
Rendszeresen ágyukhoz láncolta gyermekeit egy román házaspár. Házukban tűz ütött ki, de egy arra járó rendőrnek sikerült kimentenie a gyerekeket. Egy csecsemőt azonban nem vett észre, a gyermek bentégett.

Egy véletlenül arra járó rendőr mentett ki két, ágyhoz láncolt gyereket egy égő házból az Arad megyei Fenlakban. A rendőrnek a házban lévő csecsemőt már nem sikerült kimentenie.

A tüzet a vizsgálatok szerint egyébként az egyik ágyhoz láncolt gyerek okozta, amikor gyufával játszott.

A tűzestre egy a környéken járőröző rendőr figyelt fel. A gyerek apja az ablakon ugrott ki a házból, anélkül, hogy a gyerekeit megpróbálta volna kimenteni. Az épületbe berohanó rendőr nem vette észre a csecsemőt, csak a lekötözött gyerekeket szabadította ki.

Mire visszament volna, hogy ellenőrizze van-e még valaki a lakásban, a ház teteje beszakadt, a négy hónapos csecsemő pedig bennégett.

A román hírügynökségek jelentése szerint a szomszédok tudtak arról, hogy a szülök rendszeresen leláncolják a gyerekeket, amikor egyedül hagyták őket. Az ügyészség vizsgálatot indított a szülők ellen.

A román sajtó az utóbbi hónapokban többször is beszámolt hasonló esetekről, amikor a gyerekvédelmi hatóságok kénytelenek voltak magukhoz venni olyan kisgyerekeket, akiket szüleik embertelen körülmények között tartottak.