Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tizenhárom évre ítélték a volt szegedi börtönőrt

2008.09.30. 12:11
Bár az elmeszakértők szerint F. Roland személyiségzavarban szenved, ez csak enyhe mértékben korlátozta felfogókészségét, állapította meg a bíróság a barátnőjével brutális kegyetlenséggel végző volt börtönőr perében. A férfit 13 év börtönre ítélték, de a vádlott és védője fellebbezett.

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte barátnője megöléséért a volt szegedi börtönőrt kedden első fokon a Csongrád Megyei Bíróság. A bíróság emberölés büntettében mondta ki bűnösnek a 28 éves férfit, aki a minősítés szerint különös kegyetlenséggel követte el a bűncselekményt.

F. Roland, aki 2003-tól dolgozott az büntetés-végrehajtásnál, 2007. augusztus 6-án, egy hónappal szakításuk után gyilkolta meg volt barátnőjét.

F. és a lány 2002-ben ismerkedtek meg, 2004-től 2007. júliusáig együttéltek. A gyilkosság napján F. meglátogatta a lányt, aki vacsorát készített neki. Evés közben beszélgettek, F. meggyanúsította volt barátnőjét, hogy kapcsolatot létesített a szomszéd lépcsőházban lakó közös barátjukkal. Ezt mindketten tagadták.

A vacsora után F. a konyhában magához vett egy 16 centiméteres pengéjű konyhakést, egy pólóval letakarta, s azt követően, hogy a lány távozásra kérte, harmincnégyszer megszúrta és megvágta őt. A sérülések érintették a szívet, a tüdőt, a nyakat, azok közül tizenhárom önmagában is halálos lett volna.

A vádlottat augusztus 11-én éjszaka fogták el Csongrádon, egy ifjúsági szálláson. A férfi a menekülés során többször öngyilkosságot kísérelt meg. A férfi a márciusban kezdődött per során bűnösnek vallotta magát. Mint mondta, megbánta tettét, amelynek elkövetésére azonban nem emlékszik.

A férfi az elmeorvosi szakértők szerint személyiségzavarban szenved, a bűncselekmény idején enyhe fokban volt korlátozott. A vádlott és védője fellebbezett az ítélet ellen.