Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újabb szexbotrány a kalocsai női börtönben

2006.09.07. 16:39
Szerelmeskedett az egyik rabbal a kalocsai női börtön egyik fegyőre. Az eset még augusztusban történt, a férfit most kirúgták és bíróság elé állítják. Tavaly a börtön orvosának kellett távoznia hasonló okból.

Megszüntették a szolgálati viszonyát csütörtökön annak a büntetésvégrehajtási főtörzsőrmesternek, aki egy rabnővel intim kapcsolatba lépett a kalocsai fegyházban. A HavariaPress úgy tudja, hogy a szexuális aktusra augusztus 24-én, az egyik zárkaajtónál került sor.

A különös aktus nem maradt titokban, amint tudomást szereztek a tiltott viszonyról, a fegyőrt beosztásából azonnal felmentették. A férfit szeptember 7-én, csütörtökön el is bocsátották a büntetésvégrehajtás állományából, ellene a Szegedi Katonai Ügyészség hivatali visszaélés miatt büntető eljárást indított. Az elítélt nő ellen fegyelmi eljárást indítanak.

2005-ben is történt hasonló eset a börtönben, a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa első fokon pénzbüntetéssel sújtotta azt a börtönorvost, aki a Kalocsai Fegyház és Börtönben szexuális viszonyt folytatott egy elítélttel.

A vádlott a börtön egészségügyi osztályvezetője volt, akit az egyik elítélt többször felkeresett egészségügyi panaszaival; az orvos és a beteg 2004 nyarán szexuális viszonyba kezdett. A pár mindig az orvosi szobában szeretkezett, a sértett azonban 2005 tavaszán teherbe esett, amelyet 2005. március 9-én megszakítottak.