Piroska
3 °C
4 °C

Újabb szexbotrány a kalocsai női börtönben

2006.09.07. 16:39
Szerelmeskedett az egyik rabbal a kalocsai női börtön egyik fegyőre. Az eset még augusztusban történt, a férfit most kirúgták és bíróság elé állítják. Tavaly a börtön orvosának kellett távoznia hasonló okból.

Megszüntették a szolgálati viszonyát csütörtökön annak a büntetésvégrehajtási főtörzsőrmesternek, aki egy rabnővel intim kapcsolatba lépett a kalocsai fegyházban. A HavariaPress úgy tudja, hogy a szexuális aktusra augusztus 24-én, az egyik zárkaajtónál került sor.

A különös aktus nem maradt titokban, amint tudomást szereztek a tiltott viszonyról, a fegyőrt beosztásából azonnal felmentették. A férfit szeptember 7-én, csütörtökön el is bocsátották a büntetésvégrehajtás állományából, ellene a Szegedi Katonai Ügyészség hivatali visszaélés miatt büntető eljárást indított. Az elítélt nő ellen fegyelmi eljárást indítanak.

2005-ben is történt hasonló eset a börtönben, a Csongrád Megyei Bíróság Katonai Tanácsa első fokon pénzbüntetéssel sújtotta azt a börtönorvost, aki a Kalocsai Fegyház és Börtönben szexuális viszonyt folytatott egy elítélttel.

A vádlott a börtön egészségügyi osztályvezetője volt, akit az egyik elítélt többször felkeresett egészségügyi panaszaival; az orvos és a beteg 2004 nyarán szexuális viszonyba kezdett. A pár mindig az orvosi szobában szeretkezett, a sértett azonban 2005 tavaszán teherbe esett, amelyet 2005. március 9-én megszakítottak.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!