Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Az anyja hasából vágták ki a magzatot

2004.12.17. 20:05
Megfojtottak egy terhes nőt és kivágták a méhéből a magzatot pénteken az egyesült államokbeli Missouri államban. A 23 éves anya a nyolcadik hónapban járt. A rendőrség a magzatot keresi, mivel feltételezi, hogy esetleg életben lehet.
A barbár tettesek Nodaway megyei otthonában fojtották meg a kismamát. Férje a gyilkosság időpontjában munkában volt. Első gyereküket várták. A nő holttestére csütörtökön az anyja talált rá. Erőszakos behatolásnak, küzdelemnek nincs nyoma. Orvos szakértők szerint a gyerek életben lehet, de nagy veszélyben forog.

"Valaki nagyon akarhatott egy kisbabát"

Az iszonyatos bűncselekményben két gyanúsítottat köröznek, és egy régi piros Hondát keresnek, amelyet a ház előtt láttak szemtanúk parkolni. A szomszédos megyében a rendőrök láttak egy hasonló autót, üldözőbe vették, de a jármű a lámpákat kikapcsolva egérutat nyert.

A sajtót tájékoztató megyei serif szavai szerint valaki nagyon akarhatott magának egy kisbabát. A rendőrök felvették a kapcsolatot a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) gyerekrablással foglalkozó szakértőivel.

Nem lehetett gyereke

Legutóbb novemberben fordult elő ilyen eset. Egy szellemi fogyatékos asszony kivágott egy nyolchónapos magzatot egy terhes nő hasából és elrabolta. Az áldozat Cundinmarca tartomány Girardot városának gyermekkórházában, a váróteremben ivott egy pohár vizet és utána rosszul érezte magát.

Ezt követően egy idegen nő kivezette őt és két éves kislányát a kórházból. Amikor egy nyílt mezőn magához tért, azt észlelte, hogy hasát felmetszették és a magzat eltűnt. Kislánya sírva ült mellette és később elmondta a történteket.

A tettest röviddel tettének elkövetése után elfogták. Indítékként a nő előadta, hogy barátja el akarta őt hagyni, mert nem maradt állapotos. Az áldozattá vált anya teljesen felgyógyult, és a tettes elfogása után egészségesen visszakapta kisbabáját.