Boglárka
19 °C
35 °C

Kínzással firtatta betörői kilétét

2003.10.14. 07:40
Saját maga akarta kideríteni egy férfi azt, hogy ki tört be hozzá, amíg ő külföldön nyaralt. A "tagbaszakadt férfi kilogikázta" barátaival, ki tudhatott távollétéről, a "gyanúsítottat" elcsalta otthonába, ahol órákon át fogva tartotta és válogatott módszerekkel kínozta.
K. András szigetszentmiklósi lakásában állítólag félmillió forintos kárt okozott vagy okoztak a betörők. A külföldről hazatérő férfi előbb feljelentést tett, majd barátaival "kilogikázta", hogy ki tudhatott távollétéről. Így jutottak el a feltételezett tetteshez.

Ezt követően magához hívta "gyanúsítottját", aki tagadta, hogy betört volna a férfihoz - írja a Népszabadság. K erre úgy döntött, hogy erőszakkal bírja beismerésre áldozatát. "Két fogdmegével" - T. Attilával és Gy. Ferenccel - a pincébe vitette, majd válogatott kínzásokkal próbálta szóra bírni.

A pincében fogókkal akarták a férfi körmét letépni, fáklyákkal égették, eltörték a bordáit. K. eközben azt követelte, hogy az áldozat térítse meg kárát. Félmillió forint ellenében engedték volna el. Ehhez a férfinak telefonálnia kellett, ám ismerősei haladékot kértek.

A tagbaszakadt kínzó, abban a reményben, hogy megtérül a kára, elengedte a férfit, ugyanakkor "már nem volt merszük elmenni a pénzért", egy büntetlen előéletű ismerősüket, a banda tagját küldték el érte, akit a rendőrök elfogtak. K. nem sokkal ezután ügyvédje jelenlétében feladta magát.

A Pest Megyei Rendőrfőkapitányság emberrablás, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt a férfiak mindegyikét őrizetbe vette, tettükért akár tíz évi börtönt is kaphatnak.