György
16 °C
24 °C

Hét év börtön a brutális vendégmunkásnak

2004.03.04. 12:54
Jogerősen hét év börtönre ítélt egy erdélyi napszámost a Szegedi Ítélőtábla. A férfi 2002 szeptemberében verte agyon szállásadóját, mert azt hitte, az kikezdett feleségével.
Helybenhagyta a büntetését a Szegedi Ítélőtábla annak az erdélyi férfinak, aki négy éve agyonverte a szállásadóját Kecelen. Az 51 éves vádlottat első fokon hét év börtönbüntetésre, valamint végleges kitiltásra ítélte a Bács-Kiskun Megyei Bíróság. A táblabíróság csütörtöki döntésével helybenhagyta az ítéletet. A brutális férfi az eset után akadálytalanul elhagyta az országot, és csak több mint két évvel később került rendőrkézre, amikor - 2002. novemberében - újból belépésre jelentkezett Magyarországra.

A vádlott korábban rendszeresen dolgozott napszámosként alföldi gazdáknál, s élettársával együtt egy idősödő férfi adott neki szállást a kiskunsági településen. 2000. szeptember 8-án is munkából, illetve az azt követő italozásból tért haza a pár az idős ember házába, ahol azonban vitába keveredtek szállásadójukkal.

Túlélhette volna

A férfi úgy vélte, hogy vendéglátójuk ki akar kezdeni az élettársával, ezért dühében nekiesett, és ütni-verni kezdte. Áldozatát addig verte, amíg csak mozgott, majd sietve buszra szálltak, és rövid időn belül elhagyták az országot.

A 69 éves férfi egyébként még körülbelül egy órát szenvedett a brutális támadás után, s mint kiderült, életét a gyors orvosi beavatkozás meg is menthette volna.