Jusztin
13 °C
30 °C

Tizenévesek vertek össze és raboltak ki egy nőt

2003.12.09. 10:51
A rendőrség alig négy nap alatt megtalálta azt a három tizenéves fiatalt, akik a múlt csütörtökön Pocsajon összevertek és kiraboltak egy asszonyt.
Elfogta a rendőrség azt a három tizenéves fiút, akik a gyanú szerint brutálisan megvertek, majd kiraboltak egy idős asszonyt Pocsajon. Az eset a múlt csütörtökön történt a Hajdú-Bihar megyei településen. Az egyedül élő, beteges asszonyra háza udvarán rontottak rá a támadók, akik összeverték, és felszólították a nőt, hogy adja át nekik az értéktárgyait.

Az áldozat megmutatta, hova rejtette a pénzét, ám a rablók ennek ellenére átkutatták az egész lakást, és a nő több értéktárgyát is magukkal vitték. Az asszony a bántalmazás miatt súlyos sérüléseket szenvedett, így a rendőröket is csak másnap tudta értesíteni az esetről.

A nyomozás szálai három helybéli fiatalhoz vezettek, őket ezért a rendőrök hétfőn előállították. A két 16 éves fiú és 15 éves társuk kihallgatásuk alkalmával részletes beismerő vallomást tett. Tettüket előre megbeszélték, majd az esti órákban a lakásához lopóztak, s amikor a nő kijött a lakásából, egyikük leütötte egy fahusánggal. Ezután a védekezésre képtelen nőt a lakásba hurcolták és tovább verték.

A brutális rablás három gyanúsítottjával szemben a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság indított eljárást.