Zelma, Rajmund
-4 °C
3 °C

Bíróság előtt a fényeslitkei brutális gyilkos

2004.02.18. 11:09
Megtagadta a vallomástételt a bíróság előtt a fényeslitkei brutális gyilkosság gyanúsítottja. A tudathasadásos férfi belső sugallatra megbecstelenítette, majd megcsonkolta áldozatát.
Nem tett vallomást a bíróságon az a férfi, aki a vád szerint tavaly nyáron brutálisan kivégezte a barátnőjét Fényeslitkén. A tavaly augosztusban történt kegyetlen bűncselekmény vádlottja szerdán állt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elé. Az orvosszakértők megállapításai szerint tudathasadásos férfi továbbra sem bánta meg tettét.

A vád szerint a 22 éves tornyospálcai fiatalember brutálisan meggyilkolta barátnőjét Fényeslitke határában. Az áldozatra, akit gyilkosa megbecstelenített, kiszúrta a szemeit, majd autóval többször is áthajtott rajta, egy mezőőr talált rá.

A rendőrök rövid időn belül elfogták a kisvárdai lány barátját, aki elismerte a gyilkosságot. Mint mondta, hangokat vélt hallani, amelyek azt sugallták neki, hogy barátnője boszorkány, ezért kíméletlenül végeznie kell vele.

A fiatal férfi ellen különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt indult eljárás, s az ügyben az első fokú bírósági ítélet várhatóan még a szerdai nap folyamán megszülethet.