Auguszta
-4 °C
2 °C

Megerőszakolta, megfojtotta, majd kirabolta az idős nőt

2004.10.08. 14:00
Kapcsolódó cikkek (1)
Életfogytiglant kapott és leghamarabb negyven év múlva szabadulhat a fegyházból az a férfi, aki brutális rablógyilkosságot hajtott végre két évvel ezelőtt Orosházán. A vádlottat aljas indokból, nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésért ítélték el jogerősen.
Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a Szegedi Ítélőtábla pénteken azt a férfit, aki megerőszakolt majd megfojtott egy 67 éves nőt Orosházán. A másodfokú ítélet szerint az elkövető leghamarabb negyven év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A táblabíróság ezzel az ítéletével súlyosbította a Békés Megyei Bíróság januári ítéletét, ugyanis első fokon tizenöt év fegyházbüntetéssel sújtották az orosházi elkövetőt. Az ítélőtábla kiegészítette a megyei bíróság minősítését, megállapítva, hogy az aljas indokból elkövetett emberölést nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel követte el R. Zoltán.

A bíróság szerint az akkor 35 éves R. Zoltán 2002. augusztus 10-én nagyobb mennyiségű alkohol elfogyasztása után társával elment áldozatuk házához, hogy ellopják értékeit. R. Zoltán a bejárati ajtót felfeszítve behatolt a házba, és bement a 67 éves asszony szobájába. Az idős nőt ököllel arcon ütötte és más módon is bántalmazta, majd a vérző, hálóingben lévő sértett száját befogta, és a hajánál fogva az udvarra húzta, hogy közösüljön vele. A védekező nőt megtaposta, rugdosta, ütötte-verte, majd rátérdelt és megerőszakolta. Mindezek után megfojtotta az asszonyt - állapította meg a bíróság.

Az elkövetők végül egy arany nyakláncot, egy arany medált, egy pár arany fülbevalót vettek le az asszonyról, összesen 66 ezer 870 forintnyi értékben.