Etelka, Aletta
-3 °C
1 °C

Bevallotta bűnösségét a darabolós gyilkos

2002.12.31. 14:01
Egy 38 éves, szakács végzettséggel is rendelkező vépi férfi a gyanúsítja annak az emberölésnek, melynek során a tettes nemcsak megölte, hanem szakszerűen fel is darabolta áldozatát, akinek szétszórt maradványaira szombaton vadászok találtak rá Vép és Tanakajd között. A tettes, aki ellen számos közvetlen bizonyíték szól, beismerő vallomást tett.
Orbán Péter altábornagy, Vas megyei rendőrfőkapitány a keddi Szombathelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a gyanúsított és a sértett unokatestvérek voltak, s a bűncselekményt megelőzően másfél hónapig együtt laktak egy vépi házban.

Hozzátette: a gyanúsított vallomása szerint összevitatkoztak, majd T. Károly egy tárggyal fejbe verte, megölte unokatestvérét. Orbán Péter beszámolója szerint a férfi csaknem egy héten át rejtegette a lakásban a holttestet, majd úgy döntött, hogy feldarabolja azt, és megszabadul a bizonyítékoktól.

A holttest darabjait zsákokba tette, majd gyalogosan és kerékpárral többször fordulva az éjszakai órákban, a Vép és Tanakajd közötti elhagyatott részre szállította, ahol a maradványokat egy négyzetkilométeres területen szétszórta.

Szendrődi Barnabás alezredes, a nyomozás vezetoje elmondta: a rendőrségnek először a sértett személyazonosságát kellett megállapítania, ebben ismertetése szerint nagy segítségükre volt, hogy az áldozat kezéről használható ujjlenyomatot sikerült venniük, amit egy fővárosi bűnügyi szakértői intézetben azonosítottak.

Megjegyezte: időközben egy vépi polgárortol információt kaptak arról, hogy az áldozatot hosszabb ideje nem látták a településen, ruházatának megtalált darabjait pedig ezt követoen a hozzátartozók is felismerték.

Közölte: T. Károlyt a rendőrség hétfőn kommandós akció keretében fogta el Vépen. A kommandósokra azért volt szükség, mert a gyanúsított és a sértett is korábban fegyveres testület tagja, biztonsági őr volt, ezért számítani kellett arra, hogy T. Károly esetleg fegyverrel rendelkezik. Az alezredes szólt arról is, hogy a gyanúsított elfogása után a bűncselekmény helyszínén több tárgyi bizonyítékot találtak, sőt vérnyomokat is rögzítettek a technikusok, annak ellenére, hogy T. Károly mindent megtett a bizonyítékok eltüntetése érdekében.

Megemlítette: a férfi felhasogatta és eltüntette a gyilkosság során vérrel szennyezett ágyat, és újralakkozta a padlót is. Hozzáfuzte: a gyanúsított azért darabolhatta fel ilyen szakszerűen az áldozatot, mert szakács végzettséggel is rendelkezik, és konyhamészárosságot is tanult.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!