Jenő
-2 °C
6 °C

Klasszikusok vécépapíron

2002.10.11. 13:01
Azok a könyvmolyok, akik eddig kilós köteteket hordtak magukkal az illemhelyre, most megkönnyebbülhetnek: egy német cég ezentúl a vécépapírra nyomtat verseket és novellákat.
"A németek nagyon szeretnek olvasni az illemhelyen, minden második rendszeresen olvas a vécén", állítja Georges Hemmerstoffer, egy német kiadócég tulajdonosa. A férfinak korszakalkotó ötlete támadt a német vécézési szokások átalakítására: ahelyett, hogy a keményen dolgozó polgárok könyveket és újságokat hordanak magukkal az illemhelyre, jóval egyszerűbb, ha verseket és novellákat olvashatnak a vécépapírról.

Minden műfajban

A Klo-Verlag cég már több tekercset is kinyomtatott, jelentették be a frankfurti könyvvásáron. A gurigákon megtalálhatók Heinrich Heine és Christian Morgenstern versei is, de a figyelmes cég a krimi- és meserajongóknak is készített olvasnivalót. A szövegeket minden gurigára többször nyomtatták, így nem érheti az a meglepetés a felhasználót, hogy a legizgalmasabb részt már valaki elhasználta, jelentette a Reuters.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?