Klaudia
-4 °C
2 °C

Akváriuma alatt bújkált a mikebudai lövöldöző

2001.06.27. 14:00
Egy biztonsági őr barátja lőtte meg azt a férfit Mikebudán, aki szombatra virradóra került kórházba életveszélyes állapotban. A fiatalember saját lakásán, egy akvárium alatt bújkált, némi kábítószerrel együtt.
Őrizetbe vették azt a fiatalembert, aki múlt pénteken több lövéssel a napokban életveszélyesen megsebesítette barátját Mikebudán - közölte Kovács József, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság ezredese szerdai sajtótájékoztatóján. Június 22-én este a több sebből vérző férfi az autóját még bevezette Mikebuda központjába, ott viszont elveszítette az eszméletét. A mentők a ceglédi kórházba szállították a 41 éves budapesti vállalkozót.

A kórházi ágyon a rendőrök kérdéseire kitérő válaszokat adott, szemlátomást nem kívánt együttműködni a hatósággal a sebesülést illetően. A nyomozók végül maguk derítették ki, hogy a vállalkozót az egyik barátja, egy 26 éves százhalombattai biztonsági őr egy falu közeli víkendházban lőtte meg.

A rendőrök felkeresték a biztonsági őr otthonát, s a házkutatásnál egy nagyméretű akvárium alól elő is került a bújkáló fiatalember. Több adag kábítószert is találtak nála.

A kihallgatása során elmondta, hogy üzleti ügyben ment barátjával Mikebudára, ahol játékból üvegekre célba lőttek. Később kokaint fogyasztott, s ennek hatására a fegyvert a palackok helyett barátjára fogta, ötször rálőtt, de a vállalkozónak még volt annyi ereje, hogy elmeneküljön. A helyszínen előkerült egy engedély nélküli pisztoly is, amelyből a lövéseket leadták.

A lövöldözőt előzetes letartóztatásba helyezi a rendőrség. A meglőtt férfi állapota javul.