Benedek
-5 °C
5 °C

Az unoka adhatta a tippet a rablógyilkossághoz

2004.04.01. 15:21
Felbujtással gyanúsítanak egy tizenkilenc éves nyíregyházi lányt, aki a rendőrök szerint azt javasolta egy ismerősének, törjön be nagymamája házába. A megzavart rabló meggyilkolta az idő asszonyt.
Felbujtóként gyanúsítja, és őrizetbe is vette a rendőrség azt a tizenéves lányt, akinek nagymamája még két héttel ezelőtt vált gyilkosság áldozatává Nyíregyházán. A feltételezett gyilkost már az esetet követő napon elfogták, ő jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

A megyeszékhely rendőrségére még március 21-re virradó éjszaka jelentették be, hogy kigyulladt egy családi ház a helyi repülőtér közelében. A tüzet a 67 éves asszony tizenéves unokája észlelte egy szórakozóhelyről hazaérve. Miután a tűzoltók végeztek az oltással, a háztól távolabb rábukkantak a nagymama holttestére.

Mint kiderült, az idős asszony lakásába vasárnap hajnalban lopási szándékkal hatolt be egy fiatalember. A betörő átkutatta a lakást, az asszony azonban felriadt a zajra, sőt fel is ismerte a betörőt. Ettől azonban a látogató pánikba esett, és agyonütötte az asszonyt, majd üzemanyagot locsolt szét, és felgyújtotta a lakást.

A nyomozás szálai másnapra elvezettek egy 21 éves fiatalemberhez, akivel szemben nyereségvágyból elkövetett emberölés miatt indult eljárás. Mostanra azonban kiderült, hogy a fiút a 19 éves lány biztathatta fel a bűncselekményre. A nyomozók ezért őt is őrizetbe vették, majd felbujtóként eljárást indítottak vele szemben.