Fábián, Sebestyén
-2 °C
4 °C

Golyópánik egy amerikai repülőn

2006.03.13. 10:49
Nem találtak magyarázatot az amerikai légügyi hatóságok arra, hogyan kerülhetett éles lőszer egy belföldi járatra. A légitársaság szerint egy alaszkai vadász zsebéből pottyanhatott ki a golyó, de azt nem tudják, hogyan vihette át a lőszert a biztonsági ellenőrzésen.

Leszállították az utasokat egy amerikai belföldi járatról, mert egy légügyi ellenőr lövedéket talált a repülő utastérben. A közlekedésbiztonsági hatóság (TSA) emberei ezután alaposan átvizsgálták az Alaska Airlines Seattle-ből indulni készülő gépét, de sem további lövedékeket, sem fegyvert, sem egyéb olyan tárgyat nem találtak, amely veszélyt jelenthetett volna a a San Franciscóba induló járatra nézve.

Közben a más biztonságiak a repülőtér épületében ismételten átvizsgálták az összes utas poggyászát, de ott sem találtak semmit, úgyhogy a gép végül is - két és fél órás késéssel - felszállhatott.

A helyi idő szerint vasárnap este történt esetre egyelőre nincs semmilyen magyarázat, vagyis nem tudni, hogy került a lövedék az utastérbe. A légitársaság szóvivőjének, Caroline Borennek azért van egy tippje: valószínűleg úgy, hogy az alaszkai vadászterületről visszatérő valamelyik vadász zsebéből eshetett ki a golyó. Akkor már csak az a kérdés, hogy beszálláskor hogyan csúszhatott át a szigorú biztonsági ellenőrzésen a golyó.

15%

Edith Eva Eger A döntés

3999 Ft
3400 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft