Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Autóbalesetet okozhat a patkány

2004.11.14. 11:22
Majdnem balesetet szenvedett egy nő, akinek autójába diókat halmozott fel egy patkány. Az egyik dió megakasztotta a gázpedált.
Majdnem komoly autóbalesetet okozott egy patkány az Egyesült Államokban azzal, hogy - közvetve - gázt adott egy kocsinak, amikor fékezni kellett.

Az autót egy nő vezette, és piros lámpához érve igencsak meglepődött, hogy hiába veszi le lábát a gázpedálról és nyomja a féket, kocsija csak nem akar megállni. Be is hajtott a pirosba, de szerencsére egy erősebb fékezéssel sikerült megállnia, mielőtt autóstul rontott volna egy étterembe.

Az autószerelő kiderítette, hogy egy dió akasztotta meg a gázpedál - illetve az ahhoz csatlakozó huzal - visszahúzódását. Később kiderült, a diót egy patkány vihette az autóba. Még vagy ötven dió volt az autó motorterében, és a szerelő elmondta, hogy két héten belül már a harmadik patkányszabotázzsal találkozott.

A nő hazahajtott és megvizsgálta másik autóját. Abban már nem csak diót talált, hanem egy fél almát is. Aztán fogott egy patkánycsapdát és az egyik autó gumijára tette. Már másnap reggelre benne volt a közlekedési szabotőr - döglötten.