Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Válságos állapotban a fűzfői robbanás sérültjei

2004.02.12. 12:40
Egyelőre felderítetlen okokból robbanás történt egy balatonfűzfői pirotechnikai üzemben. A robbanásban két munkás életveszélyes égési sérüléseket szenvedett. Az épületben nem keletkeztek súlyosabb károk.
Ketten is életveszélyes égési sérüléseket szenvedtek, amikor robbanás történt egy pirotechnikai eszközöket gyártó cég telephelyén Balatonfűzfőn. A detonáció csütörtökön reggel háromnegyed hét körül, egyelőre tisztázatlan okokból történt a Nike Fiocchi Kft. egyik üzemegységében.

A robbanásban a pirotechnikai üzem két dolgozója sérült meg. A két asszonyt válságos állapotban szállították a veszprémi kórházba, ahonnan nem sokkal később Győrbe szállították át őket. A két nő állapota a nap közben végrehajtott életmentő műtétek ellenére is válságos.

A a robbanás a cég egy húsz négyzetméteres helyiségében történt, s a felcsapó lángok miatt az ott dolgozó két alkalmazott igen súlyos égési sérüléseket szenvedett. A mentők a veszprémi kórházba vitték a két alkalmazottat, ahonnan azonban az egyiküket átszállították a győri kórházba.

A károk felmérése még folyamatban van. A HavariaPress értesülései szerint a robbanás csak néhány ablakot tört be, valamint a munkapadokat rongálta meg, így a kárérték nem több néhány százezer forintnál. Az eset pontos körülményeit és okait a helyszínen tartózkodó szemlebizottság szakértők bevonásával, jelenleg is vizsgálja.

A HavariaPress értesülései szerint a robbanás helyszínén a szerelési munkákhoz szükséges lőpor, valamint elektromos gyújtó volt.