Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Robbanás India legnagyobb űrközpontjában

2004.02.23. 15:00
Felrobbant egy szilárdhajtóanyag-tartály India legnagyobb űrközpontjában. A Sriharikota központban kitört tűzben hatan meghaltak, öten megsérültek.
Hat halottat követelő robbanás történt India legnagyobb űrközpontjában - jelentette a Times of India. A BBC hivatalosan meg nem erősített forrásokra hivatkozva öt áldozatról számolt be.

"Néhányan megsebesültek, a sérülések mértékét nem ismerjük" - nyilatkozta a sriharikotai Satish Dhawan központ sajtószóvivője az AP-nek. A Times of India öt sebesültről tud, hármukat súlyos sérülésekkel szállították helikopteren Csennajba.

Az AP értesülései szerint a robbanást a szilárdhajtóanyagtartály közelében keletkezett tűz okozta. A tűzben több, a tartály környékén levő elektromos motor is felrobbant - jelentette a Times of India. A lap értesülései szerint a helyszínre tűzoltóautók tucatjai vonultak ki.

A Satish Dhawan india fő űrközpontja, több sikeres rakétaindítás helyszíne is. A központot több ország is műholdjai fellövésére használja - írja a BBC. India a múlt évben hirdetett merész űrprogramot, a kormány akkor öt évet adott az első indiai holdralépésére - írja a hírügynökség.