Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Kiosztották a legcsokkerebb bűnöző díját

2002.11.14. 10:20
A német férfi műanyag késsel és játékpisztollyal a kezében próbált pénzhez jutni, sikertelenül. A német Bild című lap az ország legostobább bűnözőjének kiáltotta ki a Giessenben elítélt férfit.
Négy év börtönre ítélték azt a bankrablót, aki kivívta magának a Németország legostobább bűnözője címet.

Elfelejtett lukat vágni a csuklyára

Az illető férfi nagyon rövid rablói munkássága a következőképpen zajlott: fején vászonzsákkal hatolt be egy bankba, a zsákon azonban nem látott át, mert elfelejtett lyukat vágni rá. Így aztán lépten-nyomon nekiment a klienseknek, amíg nagy nehezen a pénztárhoz botorkált. Ott előkapta teljes fegyverzetét, egy műanyag kést és egy játékpisztolyt, majd pedig - hogy végre lásson is valamit - felhúzta arcáról a zsákot és pénzt követelt. A pénztáros azonban nem adott, egyszerűen azt hazudta, hogy nem lehet kinyitni a széfet, mire a rabló távozott.

Nem volt túl nehéz feladat elfogni - már másnap sikerült -, mivel a pénztáros mögötti kamera tökéletes felvételt készített róla, a férfi éppen belebámult, ahogy felhúzta csuklyáját. A német Bild című lap által az ország legostobább bűnözőjének kikiáltott férfit Giessenben ítélték rablási kísérletért négy év börtönre - jelentette a Reuters.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!