Judit
2 °C
7 °C

Ózd és Esztergom a legveszélyesebb kisvárosok

2006.07.26. 17:41
Kelet-Magyarországról a Dunántúlra járnak betörni, rabolni, erőszakoskodni a bűnözők, de saját pátriájuk is veszélyes.

Balatonboglár, Soltvadkert és Szécsény a HVG csütörtökön megjelenő száma szerint az ország bűnügyi szempontjából legfertőzöttebb kisvárosai. Az ügyészségi adatok felhasználásával készült és a hvg.hu-n közölt lista 250 hazai kisváros 2005-ös kriminalisztikai sorrendjét tartalmazza.

A nagyobb vidéki központok közül Ózd és Esztergom veszélyes. Ott történt a legtöbb rablás, zsarolás, testi sértés, és más agresszív bűncselekmény.

Módszertan
A HVG elemzésében a helyi kriminalisztikai mutatókat erősen módosíthatja egy-egy nagyszabású bűncselekmény-sorozat, például cd-hamisítás, pornográf képekkel való visszaélés vagy okirat-hamisítás.

A tavaly még a bűnügyi toplista első helyén szereplő Visegrád tavaly a 24., a korábbi harmadik helyezett Siófok a 6. helyre került. Balatonfüred a 62., Keszthely a 71., Sárospatak a 120., Hajdúszoboszló a 135. a sorban az ezer főre jutó bűncselekmények száma alapján.

A lap által készített toplista szerint a legtöbb bűnöző elsősorban a kelet-magyarországi kisvárosokból, többek között Ózdról, Nyírbátorból, Dombrádból, Örkényből, Monorról, Putnokról és Hajdúhadházáról származik.

A lap a múlt héten a nagyvárosokról összeállított listát tette közzé. Aszerint a legveszélyesebb város 2005-ben Pécs volt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?