Gellért, Mercédesz
11 °C
22 °C

Itt a 100 legkeresettebb magyar bűnöző

2007.12.29. 17:47
Körözési Top 100-at hozott nyilvánosságra a rendőrség. A száz legkeresettebb bűnöző arcképét, nevét és korát a rendőrség honlapján tették közzé.

Bencze József országos rendőrfőkapitány még a hónap elején jelentette be, hogy nyilvánosságra hozzák a listát. Akkor úgy fogalmazott: még nem volt arra példa, hogy ilyen módon összeszerkesztve kiadják a rendőrség által legnagyobb erővel keresett bűnözők arcképét, pedig a lakosságot érdekelheti, hogy kik ezek az emberek. Sok esetben a lakosság segítségével tudják elfogni a körözött személyeket.

A most nyilvánosságra hozott lista nem rangsorol a körözöttek között, a száz legkeresettebb bűnöző nevét abc-sorrendben sorolja fel. A dokumentumból nem derül ki, hogy kit miért keresnek, csak azt közlik, hogy az illető ellen melyik szerv - bíróság, büntetés-végrehajtási intézet, rendőrség - adott ki elfogatóparancsot.

A nyilvánosságra hozott adatokból kiderül: a legkeresettebb 100 bűnöző többsége férfi, csak 11 nő van közöttük. A legidősebb körözött egy 70 éves asszony, aki ellen hét éve bocsátottak ki elfogatóparancsot, a legfiatalabb pedig egy 16 éves lány, akit tavaly óta keresnek.

A 100 személy között szerepel többek között a móri bankrablással egykor összefüggésbe hozott, és a zálogházi rablássorozat miatt keresett Farkas Róbert is. Ugyancsak szerepel a körözöttek között Tomori Tamás, akit azzal gyanúsítanak, hogy 2004. október 5-én a hajnali órákban Debrecenben a Régi Vigadó Étterem melletti parkolóban tettleg bántalmazta P. D. 19 éves egyetemi hallgatót, aki az elszenvedett sérülések következtében meghalt.