Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Verekedett az elnöknő és a főjegyzőnő Szegeden

2008.09.24. 19:33 Módosítva: 2008-09-24 21:06:52
Az Index információi szerint szerdán dulakodás tört ki a Csongrád megyei önkormányzat politikai és közigazgatási vezetője között. Magyar Anna, a megyei közgyűlés fideszes elnöke a hivatal épületében néhány jól elhelyezett ütéssel földre vitte a megyei főjegyzőnőt.

Az Index fideszes forrásokból úgy értesült, hogy Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés egyik hivatali helyiségében szerdán a megyei közgyűlés elnöke összeverekedett Csonkáné Balda Ilonával, az önkormányzat főjegyzőjével.

Forrásaink szerint már ezt megelőzően is volt a két nő között szakmai vita, ami személyes ellentétbe torkollt. Szerdán egy dokumentumot kért ez elnöknő a főjegyző asszonytól, amit az nem akart odaadni. Magyar Anna ezért a dokumentumot erőszakkal akarta elvenni.

Az egyre hangosabb veszekedésnek fültanúi voltak a hivatal dolgozói is, akik a szobaajtóhoz csődülve látták, hogy az elnök asszony kiviharzik az irodából. A munkatársak az irodába lépve találták meg a földön fekvő jegyzőnőt, akinek segítették felállni.

Közlemény: vitára mindenhol van példa

Éles vita alakult ki szerdán a megyeházán Szegeden, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna (Fidesz) és a megye főjegyzője, Csonkáné Balda Ilona egy szakmai kérdésben különbözött össze hangosan és indulatosan, tájékoztatott a Csongrád megye sajtószolgálata. Szenvedélyektől fűtött vitákra minden családban, munkahelyen, intézményben, pártban van példa. Egy elnök és a főjegyző személyes viszonyában is előfordulhatnak olyan rázós jelenetek, amiket később mindkét fél megbán, áll a közleményben, mely szerint a konfliktus emberi oldalát az érintettek már rendezték egymás között. A közgyűlés elnöke és a főjegyző továbbra is együtt kívánnak dolgozni Csongrád megyéért - írta az önkormányzat sajtószolgálata.