Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng

Verekedett az elnöknő és a főjegyzőnő Szegeden

2008.09.24. 19:33 Módosítva: 2008.09.24. 21:06
Az Index információi szerint szerdán dulakodás tört ki a Csongrád megyei önkormányzat politikai és közigazgatási vezetője között. Magyar Anna, a megyei közgyűlés fideszes elnöke a hivatal épületében néhány jól elhelyezett ütéssel földre vitte a megyei főjegyzőnőt.

Az Index fideszes forrásokból úgy értesült, hogy Magyar Anna, a Csongrád megyei közgyűlés egyik hivatali helyiségében szerdán a megyei közgyűlés elnöke összeverekedett Csonkáné Balda Ilonával, az önkormányzat főjegyzőjével.

Forrásaink szerint már ezt megelőzően is volt a két nő között szakmai vita, ami személyes ellentétbe torkollt. Szerdán egy dokumentumot kért ez elnöknő a főjegyző asszonytól, amit az nem akart odaadni. Magyar Anna ezért a dokumentumot erőszakkal akarta elvenni.

Az egyre hangosabb veszekedésnek fültanúi voltak a hivatal dolgozói is, akik a szobaajtóhoz csődülve látták, hogy az elnök asszony kiviharzik az irodából. A munkatársak az irodába lépve találták meg a földön fekvő jegyzőnőt, akinek segítették felállni.

Közlemény: vitára mindenhol van példa

Éles vita alakult ki szerdán a megyeházán Szegeden, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke, Magyar Anna (Fidesz) és a megye főjegyzője, Csonkáné Balda Ilona egy szakmai kérdésben különbözött össze hangosan és indulatosan, tájékoztatott a Csongrád megye sajtószolgálata. Szenvedélyektől fűtött vitákra minden családban, munkahelyen, intézményben, pártban van példa. Egy elnök és a főjegyző személyes viszonyában is előfordulhatnak olyan rázós jelenetek, amiket később mindkét fél megbán, áll a közleményben, mely szerint a konfliktus emberi oldalát az érintettek már rendezték egymás között. A közgyűlés elnöke és a főjegyző továbbra is együtt kívánnak dolgozni Csongrád megyéért - írta az önkormányzat sajtószolgálata.