Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Vécépapíron vigyorog Bush elnök

2001.08.16. 16:17
Őrizetbe vettek egy férfit Colorado amerikai államban, mert Bush elnök és kormány tagjait ábrázoló vécépapírba csomagolta magát a toalettpapíron szereplő embereket szállító konvoj útvonalán. A toalettpapíron személy szerint Bush elnök, Dick Cheney alelnök, Colin Powell külügyminiszter és John Ashcroft igazságügyi miniszter képei láthatók.
Őrizetbe vettek egy férfit Colorado amerikai államban, mert Bush elnök és kormány tagjait ábrázoló vécépapírba csomagolta magát a papíron szereplő embereket szállító konvoj útvonalán. A toalettpapíron személy szerint Bush elnök, Dick Cheney alelnök, Colin Powell külügyminiszter és John Ashcroft igazságügyi miniszter képei láthatók. Az őrizetbe vett férfi ezekkel a tekercsekkel együtt Bush-ellenes jelvényeket is árult.

A férfi maga köré tekerte a vécépapírt

Az ifjabb Bush csak a 19. számú hős az USA-ban
Jézus Krisztus az amerikaiak első számú hőse, őt sorrendben Martin Luther King, Colin Powell, John F. Kennedy és Teréz anya követi - ez derül ki egy szerdán nyilvánosságra hozott közvélemény-kutatásból. A Harris intézet felmérése szerint a megkérdezetteknek csupán 57 százaléka említett közéleti személyt arra a kérdésre, kit csodál annyira, hogy hősnek tekinti. Teréz anya után a hatodik helyre Ronald Reagan került, a további sorrend Abraham Lincoln, John Wayne, Michael Jordan és Bill Clinton. A jelenlegi elnök, George W. Bush a 19., apja, az idősebb George Bush pedig a 31. helyre került.
A férfi kihallgatásakor kijelentette: nem arra biztatta vevőit, hogy a tekercsekkel dobálják meg a konvojt: ő csak árulta a jól meghatározott funkciójú papírt az út mentén felsorakozott tüntetők között, sőt egyes fiatalokat még óvott is attól, hogy dobálásra használják.

Személyesen viszont azzal fejezte ki tiltakozását Bush elnök ellen, hogy tetőtől talpig becsavarta magát egyik tekercsébe. Kissé elsiette azonban a dolgot, és így már jóval az elnöki konvoj érkezése előtt őrizetbe vették.

"Kár - mondta később -, hogy pont az elnök látogatása idején kellett a rendőrségen tartózkodnom, hiszen Bush olyan ritkán fordul meg erre, és most alkalmam lett volna rá, hogy hangot adjak tiltakozásomnak". Az, hogy mit kifogásolt a vécépapírárus Bush politikájában, nem derült ki a tudósításból.