Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Százhúszmillióba került Bush védelme Budapesten

2006.07.04. 09:50
Mintegy százhúszmillió forintba került George Bush amerikai elnök Budapesti látogatásának rendőrségi biztosítása – értesült a Magyar Hírlap.

Az utóbbi évek legköltségesebb rendőrségi akciója volt George Bush amerikai elnök egy napos Budapesti látogatásának biztosítása. A Magyar Hírlap szerint a biztosítás százhúszmillió forintba került, kétszer annyiba mint Vlagyimir Putyin orosz elnök védelme.

A költségek jelentős részét a mintegy kétezer rendőr túlórájára fizetik ki - közölte Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bush látogatására több száz rendőrt vezényeltek vidékről a fővárosba.

Sokba került a légtér őrzését ellátó két rendőrségi helikopter működtetése is, amelyek több mint tíz órát töltöttek a levegőben.

Az elnöki látogatás ideje alatt három bombariadó volt az Üllői úton, az amerikai követségnél és Ferihegyen. A rendőrségi biztosítás és a tűzszerészek kiszállása a vakriasztások helyszínére ugyancsak jelentős összeget emésztett fel.

A Magyar Hírlap szerint a Magyar Honvédségnek is sokba került Bush látogatása. A katonai készültség részletei ugyan titkosak, a lap információi szerint azonban két vadászgép kísérte Bush különgépét a magyar légtérben, amely szintén milliós tételeket jelentett.