Timót, Xénia
-4 °C
3 °C

Százhúszmillióba került Bush védelme Budapesten

2006.07.04. 09:50
Mintegy százhúszmillió forintba került George Bush amerikai elnök Budapesti látogatásának rendőrségi biztosítása – értesült a Magyar Hírlap.

Az utóbbi évek legköltségesebb rendőrségi akciója volt George Bush amerikai elnök egy napos Budapesti látogatásának biztosítása. A Magyar Hírlap szerint a biztosítás százhúszmillió forintba került, kétszer annyiba mint Vlagyimir Putyin orosz elnök védelme.

A költségek jelentős részét a mintegy kétezer rendőr túlórájára fizetik ki - közölte Garamvölgyi László, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője. Bush látogatására több száz rendőrt vezényeltek vidékről a fővárosba.

Sokba került a légtér őrzését ellátó két rendőrségi helikopter működtetése is, amelyek több mint tíz órát töltöttek a levegőben.

Az elnöki látogatás ideje alatt három bombariadó volt az Üllői úton, az amerikai követségnél és Ferihegyen. A rendőrségi biztosítás és a tűzszerészek kiszállása a vakriasztások helyszínére ugyancsak jelentős összeget emésztett fel.

A Magyar Hírlap szerint a Magyar Honvédségnek is sokba került Bush látogatása. A katonai készültség részletei ugyan titkosak, a lap információi szerint azonban két vadászgép kísérte Bush különgépét a magyar légtérben, amely szintén milliós tételeket jelentett.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!