Alfréd
-2 °C
2 °C

Meghalt a Busht erőszakkal vádló nő

2003.11.13. 13:02
Golyóval a fejében találtak arra a texasi asszonyra, aki azt állította, hogy George W. Bush megerőszakolta őt és férjét. A hatóságok szerint öngyilkosság történt.
A nyilvánosságra hozott boncolási jegyzőkönyv szerint öngyilkosságot követett el az a texasi asszony, aki nemi erősszakkal vádolta meg George W. Bush elnököt. Margie Schoedingert golyóval a fejében találták meg 2003 szeptember 22-én. Schoedinger 2002 decemberében feljelentést tett, amiben azt állította, hogy George W. Bush 2000-ben, még texasi kormányzóként megerőszakolta őt és férjét.

Ötvenmilliót kért

A nő azt is állította, hogy a feljelentés után ismeretlenek zaklatták, hozzányúltak bankszámlájához, valamint megfenyegették és megverték. Schoedinger 1 millió dollár vagyoni kártérítést és 49 millió dollár nem vagyoni jellegű kártérítésre tartott igényt az állítólagos sérelmek miatt. A bírósági papírok szerint Bushnak 20 napon belül kellett volna válaszolnia, vagy megjelennie a bíróságon. A vádakat eddig semmi sem támasztotta alá, azt sem tudni, hogy Bushhoz egyáltalán eljutott az idézés, jelentette a Pravda.