Bernadett
-2 °C
4 °C

Nyolc halott a franciaországi buszbalesetben

2004.08.29. 09:28
Nyolcan vesztették életüket, 46 ember megsérült, amikor autók rohatnak egy felborult spanyol buszba Franciaország délnyugati részén. Több sérült állapota válságos, a mentésben 130 mentős, tűzoltó és rendőr vett részt.
Súlyos közlekedési baleset történt vasárnap hajnalban Franciaország délnyugati részén: összeütközött egy spanyol autóbusz és három másik gépkocsi, köztük egy olasz személyautó, nyolc ember halálát és 46 sérülését okozva.

A busz az észak-portugáliai Viana do Castelóból Párizsba tartott spanyol, portugál és észak-afrikai utasokkal. Az A63-as autóúton haladt Bordeaux felé, amikor a várostól 40 kilométerre délre felborult, és több jármű belerohant.

Szemtanúk szerint a karambolt egy kisteherautó okozta, amelyről leesett a rosszul rögzített rakomány egy része.

A hatóságok közlése szerint a halottak francia, spanyol, portugál és marokkói állampolgárok, közülük hatan az autóbusz utasai. A sérültek közül kilence állapota igen súlyos. Közel 130 tűzoltó igyekszik kimenteni a roncsok közé szorult embereket, 24 mentőautóval látják el a sérülteket.

A busz egyik utasának elmondása szerint a spanyol sofőr normálisan vezetett. Fáradtsága nem okozhatta a balesetet, mert a portugáliai indulástól kezdve rendszeresen váltották egymást sofőrtársával.