Virgil
0 °C
3 °C

Tűzoltóautóval ütközött a 120-as busz

2003.06.30. 16:58
Összeütközött egy tűzoltóautó és egy 120-as busz Angyalföldön. A balesetben tizennégyen sérültek meg, egy személy súlyosan. A tűzoltóautó sofőrje azt állította, hogy a jármű fékje a kereszteződés előtt felmondta a szolgálatot.
Tizennégyen sérültek meg, amikor szirénázó tűzoltóautóval ütközött egy 120-as busz Angyalföldön - tudta meg a HavariaPress. A baleset hétfőn délután, négy óra után történt, a XIII. kerületben, a Fiastyúk és Göncöl utca sarkán.

Figyelem! Kattintható kép!
Úgy tudni, atűzoltóautó, melynek személyzete egy tűzhöz indult, szabályosan használta fény- és hangjelzéseit. Az MTI úgy tudja: az autóbusz főútvonalon haladt és a tűzoltóautó vezetője nem győződött meg arról, hogy áthaladhat-e a kereszteződésen.

A tizennégy sérült egyike az első orvosi vélemények szerint nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. A balesetben négy tűzoltó és 10 utas sérült meg - mondta az Indexnek Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője. A sérülteket négy mentőautó szállította kórházba.

A baleset oka egyelőre nem ismert, a tűzoltóautó sofőrje azonban azt állította a HavariaPressnek, hogy a nyolc éves jármű fékje a kereszteződés előtt felmondta a szolgálatot. A tűzoltóautó eddig tisztázatlan körülmények között a kereszteződésben a busz jobb hátsó részének ütközött. Az autóbusz felszaladt a járdára és két fát kidöntött, majd a buszsofőr - hogy elkerülje az ütközést egy betonoszloppal -, visszarántotta a kormányt és az úton lefékezte a buszt.

A buszban több százezer, míg a tűzoltóautóban több milliós kár keletkezett.

A környéken a helyszínelés és a műszaki mentés idején fennakadásokra, sőt útlezárásokra is kell számítani.

Megadugó Budán is

A Móricz Zsigmond körtéren is komoly torlódásra kell számítani, miután a nagy forgalmú budai csomópontban második világháborús robbanószerkezeteket találtak.

A Körteret és a Bartók Béla utat emiatt le kellett zárni, a környéken a villamosok és az autóbuszok sem közlekednek. A 6-os villamosok a 4-es villamos Bocskai úti végállomásáig, a Bartók Béla úti villamosok pedig csak a Gellért térig járnak. A környékről a 7-es buszokat is elterelték, azok a robbanásveszély elhárításáig a Budafoki úton közlekednek.