Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Súlyos buszbaleset Algyőnél

2003.07.04. 13:30
Tizenhárman sérültek meg abban a balesetben, ami pénteken reggel történt Csongrád megyében. A HavariaPress értesülései szerint a negyvenhetes főúton az algyői Tisza-híd szegedi oldalánál két menetrendszerinti buszjárat ütközött össze. A rendőrség szerint a sebesség helytelen megválasztása miatt ütközhetett a két busz.
Tizenhárman megsérültek, köztük hárman súlyosan, amikor buszbaleset történt az algyői híd szegedi oldalán, péntek reggel.

Álló autóbusznak hajtott egy másik, szintén utasokat szállító busz - tájékoztatott a rendőrség. A baleset oka egyelõre ismeretlen, a rendõrség még vizsgálja a baleset körülményeit. Feltehetően a sebesség helytelen megválasztása miatt ütközött a két busz.

A helyszínen tűzoltók és mentők segítenek a bajba jutottakon, a sérülteket folyamatosan szállítják kórházba - mondta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A helyszínen várhatóan tíz óráig teljes útlezárás mellett folyik a mentés és a sérültek ellátása. A Tisza Volán tájékoztatása szerint az autóbuszok mindkét irányból a hídfõig közlekednek, az utasok a hídon gyalogosan átkelve, a túlparton várakozó buszokkal folytathatják útjukat.

A vizsgálat eddigi adatai szerint egy balra kanyarodni szándékozó teherautó miatt álltak meg a járművek. Az utolsóként álló busznak ütközött az érkező másik busz, és nekilökte a szalagkorlátnak.

A két gépjárműben - a rendőrség közlése szerint - mintegy 10 millió forintos kár keletkezett. A baleset pontos körülményeit szakértők bevonásával tisztázza a szegedi rendőrkapitányság - közölte a szóvivő.