Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Éjszaka szállítják haza a kárpátaljai baleset sérültjeit

2004.08.13. 19:34
Tizennégy magyar turista sérült meg a kárpátaljai Rahón, amikor mikrobuszuk frontálisan összeütközött egy teherautóval. Mindannyian kórházban vannak, péntek reggel egyikük meghalt, jelentette a Kárpátinfó. A sérülteket péntek éjszakára Debrecenbe szállítja egy mentőhelikopter és két mentőautó.
Az Országos Mentőszolgálat egy helikoptere és két mentőkocsija pénteken délután elindult Magyarországról, hogy hazaszállítsa a kárpátaljai Rahón egy közúti balesetben megsérült magyar állampolgárokat, tájékoztatta az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-t.

Egy halott, két életveszélyes sérült

A TV2 híradójának értesülései szerint a sérültek éjszaka már a debreceni kórházban lesznek. A balesetben egy ember életét vesztette, ketten péntek este még életveszélyes állapotban voltak, a súlyos sérültek száma három, a könnyebb sérülteké nyolc volt.

Tizenkét magyar állampolgár sérült meg egy súlyos közlekedési balesetben csütörtök este a kárpátaljai Rahón, amikor mikrobuszuk frontálisan ütközött egy teherautóval.

Az ungvári Reporter internetes hírújság szerint a magyar turistákat szállító mikrobusz Rahó belterületén, feltételezés szerint műszaki hiba miatt áttért az út baloldalára és összeütközött egy Kraz tehergépkocsival.

A magyar kisbusz mind a tizenkét utasa kórházba került, két sérült állapota súlyos, életveszélyes, őket az intenzív osztályon ápolják. Kilenc utas közepesen súlyos sérüléseket szenvedett, például csonttöréseket, az ő állapotuk azonban kielégítő.

A Kárpátinfó híre szerint péntek reggel az egy 41 éves férfi belahalt sérüléseibe. A helyszínről származó értesüléseink szerint az egyik utast a nőgyógyászaton ápolják, feltehetően azért, mert terhes.

A magyar turisták Beregsuránynál lépték át az ukrán-magyar határt, és az Ivano-Frankivszk megyei Jaremcsa hegyi üdülőhelyre tartottak - áll a jelentésben.

A helyszínen tájékozodik Szabó Ottó magyar főkonzul, aki a TV2 híradójának elmondta, a kórházban a sérültek nem szenvednek hiányt semmiben.