Olivér
5 °C
8 °C

Szakadékba zuhant egy zarándokokat szállító busz

2002.09.17. 09:46
Negyvenheten meghaltak, amikor szakadékba zuhant egy katolikus zarándokokat szállító busz vasárnap este Buenos Aires-től mintegy 1000 kilométerre. A rendőrség információi szerint a balesetben 27 gyermek is életét vesztette.
A buszon a rendőrség információi szerint hetvenen utaztak, hússzal többen a megengedettnél. A halottak között legalább kilenc gyerek is van - közölte a CNN. Az utasok többsége nyugdíjas volt, akik a közeli Tucuman tartományba zarándokoltak, hogy egy szent helyen imádkozzanak az ottani völgy szüzének üdvösségéért.

Az egyik utas a helyi televíziónak elmondta, ő csak annyit látott, hogy az utolsó pillanatban a sofőr megpróbált fékezni, de már nem tudta megállítani a járművet. A busz így felborult, és belezuhant az út melletti szakadékba. A baleset La Merced közelében, az Andokban fekvő Catamarca tartományban történt, mintegy 1000 kilométerre Buenos Airestől.

A sofőr túlélte a balesetet, de jelenleg nincs kihallgatható állapotban.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?