Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Eljárás indulhat a vandál fradisták ellen

2003.10.18. 14:01
Eljárás indulhat azok ellen a Fradi-szurkolók ellen, akik Dániából hazaúton szétverték az őket szállító buszt, és sofőreiket is megfenyegették.
A rendőrségre csütörtökön tett feljelentést a szurkolókat szállító autóbusz tulajdonosa, mert az utasok egy csoportja vandál módon megrongálta a buszt. A bejelentés alapján a BRFK nyomozói megkezdték az eset pontos felderítését, és az elkövetők személyazonosságának megállapítását.

Az ügyben a rendőrség csoportosan elkövetett garázdaság miatt indított nyomozást, egyelőre ismeretlen tettesek ellen - közölte a HavariaPress.

Mint ismert, a szerda esti koppenhágai kiesés után a Ferencváros labdarúgócsapatának szurkolói hatalmas pusztítást végeztek a hazafelé tartó autóbuszon.

A zöld-fehér drukkerek rengeteg alkoholt fogyasztottak, megrongálták a jármű belsejét, felfeszítették a hűtőládát és felfordulást csináltak a mellékhelyiségben is. A vandálok tetteit a vezetők megpróbálták megakadályozni, de az agresszív ferencvárosiak megfenyegették őket.

A busz péntek hajnalban érkezett meg Budapestre, a károk felmérése azonban még jelenleg is tart. Úgy tudni, a szurkolók egy része külföldön is több bűncselekményt követett el.

A budapesti csapat szerdán este 1:1 arányú döntetlent játszott a dán főváros csapatával, végül a koppenhágaiak tizenegyesekkel jutottak tovább az UEFA-kupa első fordulójából.