Valér
-1 °C
0 °C

Busznyi utas csapódott a szakadékba Guatemalában

2008.03.01. 11:10
Legalább háromszáz fős mentőalakulat próbált segíteni annak a busznak az utasain, amelyik egy szakadékba rohant Guatemalában. Ám a roncsok között egyelőre csak 15 embert találtak életben, a kanyarból kicsúszó jármű 45 utasa életét vesztette.

Legalább 45-en meghaltak és 15-en megsérültek Guatemalában, amikor egy ötven méter mély árokba zuhant egy autóbusz. A mentésben mintegy háromszáz rendőr, tűzoltó, mentő és katona vett részt. A sérülteket egy közeli kórházba szállították, ahol Rafael Espada alelnök is meglátogatta őket közölve: az orvosok csodát próbálnak művelni a többszörös csonttöréseket szenvedett utasokon.

Szemtanúk elmondása szerint a busz túl gyorsan haladt a lejtős autópályán, és valószínűleg a fék hibája miatt nem tudott bevenni egy éles kanyart. Á helyi tűzoltóság szerint az a sztrádaszakasz, ahol a baleset történt különösen veszélyesnek számít. Az út ugyanis nagyon széles, s az autósok hajlamosak rátaposni a gázpedálra, a gyorsulás után pedig nehezen tudják bevenni a hirtelen előbukkanó éles kanyart.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!