Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Árokba borult egy busz az M3-ason

2004.04.23. 15:38
Zömmel nyugdíjasok utaztak abban a buszban, ami nem sokkal egy óra után szenvedett balesetet Gyöngyöstől nem messze. A buszban ülő csaknem negyven utas közül tizenöten megsérültek, négyen súlyosan.
Összesen tizenöt ember sérült meg, közülük négyen súlyosan, amikor árokba zuhant egy autóbusz az M3-as autópályáról. A baleset pénteken kora délután, negyed kettő körül történt az autópálya gyöngyösi felhajtójánál - tudta meg a HavariaPress.

Egy kft. Miskolc felé tartó, magyar rendszámú Mercedes autóbusza, amely harmincöt, többnyire nyugdíjas utast szállított egy termékbemutatóra, eddig tisztázatlan okok miatt lesodródott az úttestről, és az út menti árokba borult.

Az utasok közül összesen tizenöt ember sérült meg, közülük négy sérüléseit minősítették a mentők súlyosnak, míg a többi tizenegy utas könnyebb sérüléseket szenvedett. A sérülteket a hatvani kórházban ápolják.

Az eset pontos körülményeit még vizsgálják a Gyöngyösi Rendőrkapitányság munkatársai. Az első vizsgálati adatok mindazonáltal azt valószínűsítik, hogy a súlyos balesetet a busz műszaki hibája idézhette elő. A helyszínelés délután 3 órakor még tartott, a Gyöngyös felé vezető útpályát a rendőrség a lezárta.