Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Huszonhárom néptáncos sérült meg a Görögországi buszbalestben

2003.09.29. 08:33
Görögországban felborult, egy magyar néptáncosokat szállító autóbusz vasárnap este, huszonhárman sérültek meg, közülük négyen súlyosak. Egyelőre nem tudni mi okozta a balesetet, az AFP szerint egy szembejövő autót akart kikerülni a busz egy veszélyes útvonalon, amikor a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett.
Egy magyar néptáncegyüttes huszonhárom tagja sérült meg vasárnap este Görögország északi részén egy buszbalesetben; a két súlyos sérült állapota kielégítő - tájékoztatta az athéni magyar nagykövetségének illetékese az MTI-t. Oláh Lajos konzul hétfő reggel a távirati iroda érdeklődésére elmondta: értesülései szerint a budapesti Duna Táncegyüttes 30 tagját és a busz két sofőrjét érte baleset, amelynek körülményei egyelőre nem ismeretesek. A huszonhárom sérült közül kettő állapota súlyos, de kielégítő.

Huszonkettő sebesültet a katerini, egyet pedig a szaloniki kórházban ápolnak. Egyelőre nem tudni mikor engedik ki őket a gyógyintézetekből, az orvosok véleménye szerint napokon belül, de biztosat csak a vizsgálatok után tudnak mondani. Nem tudni, hogy az autóbusz magyar rendszámú-e, mint ahogy az sem, hogy a két sofőr milyen állampolgárságú, de a konzul úgy tudja, hogy magyarokról van szó.

A táncosokat szállító autóbusz vasárnap este felborult az Athénból Szalonikibe vezető főúton, Platamona mellett. A csoport egy attikai (Athén környéki) folklórfesztiválról tartott hazafelé, amikor buszuk egy vízmosás közelében felborult. Az AFP úgy tudja, hogy a buszvezető elvesztette uralmát a jármű felett, amikor egy szembejövő autót akart kikerülni egy veszélyes útszakaszon. Rendőrségi források szerint négyen súlyos fejsérülést szenvedtek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?