Mária
18 °C
28 °C

Huszonhárom néptáncos sérült meg a Görögországi buszbalestben

2003.09.29. 08:33
Görögországban felborult, egy magyar néptáncosokat szállító autóbusz vasárnap este, huszonhárman sérültek meg, közülük négyen súlyosak. Egyelőre nem tudni mi okozta a balesetet, az AFP szerint egy szembejövő autót akart kikerülni a busz egy veszélyes útvonalon, amikor a sofőr elvesztette uralmát a jármű felett.
Egy magyar néptáncegyüttes huszonhárom tagja sérült meg vasárnap este Görögország északi részén egy buszbalesetben; a két súlyos sérült állapota kielégítő - tájékoztatta az athéni magyar nagykövetségének illetékese az MTI-t. Oláh Lajos konzul hétfő reggel a távirati iroda érdeklődésére elmondta: értesülései szerint a budapesti Duna Táncegyüttes 30 tagját és a busz két sofőrjét érte baleset, amelynek körülményei egyelőre nem ismeretesek. A huszonhárom sérült közül kettő állapota súlyos, de kielégítő.

Huszonkettő sebesültet a katerini, egyet pedig a szaloniki kórházban ápolnak. Egyelőre nem tudni mikor engedik ki őket a gyógyintézetekből, az orvosok véleménye szerint napokon belül, de biztosat csak a vizsgálatok után tudnak mondani. Nem tudni, hogy az autóbusz magyar rendszámú-e, mint ahogy az sem, hogy a két sofőr milyen állampolgárságú, de a konzul úgy tudja, hogy magyarokról van szó.

A táncosokat szállító autóbusz vasárnap este felborult az Athénból Szalonikibe vezető főúton, Platamona mellett. A csoport egy attikai (Athén környéki) folklórfesztiválról tartott hazafelé, amikor buszuk egy vízmosás közelében felborult. Az AFP úgy tudja, hogy a buszvezető elvesztette uralmát a jármű felett, amikor egy szembejövő autót akart kikerülni egy veszélyes útszakaszon. Rendőrségi források szerint négyen súlyos fejsérülést szenvedtek.