Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Keresik a buszt árokba szorító furgon sofőrjét

2005.12.05. 11:49
Összesen tizenheten sérültek meg abban a balesetben, ami vasárnap délután történ Bács-Kiskun megyében, a rendőrség keresi azt a cserbenhagyó sofőrt, akinek hibájából felborult egy menetredszerinti busz.

A rendőrség tanúk jelentkezését várja, iletve keresik azt a sofőrt, akinek hibájából felborult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz Tass külterületén, mondta el az Index érdeklődésére Ferenczi László alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtórefernse hétfőn. A baleset az 51-es főút hatvanegyes kilométerénél történt vasárnap délután, nem sokkal fél öt előtt.

Figyelmetlenül kezdett előzésbe

A rendőrség jelenleg úgy tudja, hogy egy Tass felé lekanyarodó autó miatt kezdett előzésbe a busz sofőrje, és épp az előtte haladó két járművet akarta kikerülni, amikor a lekanyarodó autó mögötti kisteherautó is előzésbe kezdett.

A hirtelen manőverre az adott okot, hogy a kanyarodó autó nem hagyta el elég gyorsan az utat és a mögötte haladó sofőr hogy elkerülje az ütközést, balra kormányozta a furgont. A busz ekkor azonban már mellé ért, és a két jármű összeütközött. A buszvezető reflexszerűen rántotta félre a volánt, a busz az árokba szaladt, majd a puha talajú szántóföld hirtelen lefékezte a járművet, ami felborult.

Segítségnyújtás nélkül

A balesetben összesen tizenheten sérültek meg, hatan súlyosan, tizenegyen könnyebben, életveszélyes állapotban egyikük sincs, tette hozzá Ferenczi László. A sérülteket kecskeméti és budapesti kórházakba szállították.

A tehergépkocsi megállás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, ami miatt a rendőrség keresi a figyelmetlenségből balesetet okozó sofőrt. A rendőrség emellett esetleges szemtanúk jelentkezését is várja.