Gerzson
-3 °C
2 °C

Németek újabb buszkatasztrófája

2003.05.17. 09:39
Legalább huszonnyolc Spanyolországba tartó német turista vesztette életét, amikor buszuk Lyon közelében lecsúszott a síkos autópályáról és felborult. A tragédiát valószínűleg gyorshajtás okozta.
Legkevesebb 28 német turista vesztette életét és 40 megsebesült egy súlyos autóbusz-szerencsétlenségben Franciaországban.

A spanyolországi vakációra tartó emeletes turistabusz Lyontól északra az A6-os autópályán, vélhetően gyorshajtás következetben, megcsúszott az esőtől síkos aszfalton, és a korlátot, valamint egy villanyoszlopot kidöntve az árokba borult. A hannoveri rendszámú buszon a Tiger Reisen utazási iroda szervezésében összesen 78 személy utazott, beleértve a sofőröket is. A sofőrök egyikét, egy orosz állampolgárságú férfit, órák múltán sem tudták kiszabadni a teljesen összepréselődött karosszériából.

A baleset hajnali 5 órakor, szakadó esőben történt az autópálya déli irányba tartó sávján. A szerencsétlenül járt buszon különböző németországi városokból származó, és különböző korosztályhoz tartozó személyek utaztak. Helikopterrel 19 utast szállítottak kórházba - értesült a BBC.

A siófoki vasúti átjáróban május 8-án szerencsétlenül járt német turistákhoz hasonlóan a franciaországi baleset részesei közül is sokan jutalomútként nyerték a spanyolországi vakációt egy nyereményjátékon.