Huba
17 °C
33 °C

Buszmegállóba csapódott egy autó

2007.10.13. 10:00
Szombaton reggel két autó ütközött össze a Batsányi utca és Margit utca kereszteződésénél. A vétlen kocsi a buszmegállóba csapódott, és két embert elsodort.

Két ember súlyosan megsérült, amikor szombaton reggel a buszra várakozók közé rohant egy autó a XVI. kerületben. A kocsi előzőleg egy másik autóval ütközött, ezért szaladt fel a járdára.

A vétlen sofőr autója okozta a sérüléseket

Reggel nyolc óra után a XVI. kerületi Batsányi utca és Margit utca kereszteződésénél egy kocsi valószínűleg nem adta meg az elsőbbséget a másiknak és összeütköztek, mondta el Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek. A vétlen autó a karambol miatt felszaladt a járdára, és két embert elsodort. Egy 64 és egy 33 éves férfit súlyos sérülésekkel vittek el a mentők. A baleset pontos körülményeit még vizsgálják.

Buszmegállós balesetek az elmúlt pár évben

Februárban egy autó felszaladt a járdára Budapesten a X. kerületben, és elgázolt egy 38 éves nőt, aki a helyszínen életét vesztette. Három nappal később egy tizenkét éves győri kislány sérült meg életveszélyesen egy hasonló balesetben, akkor a vétkes autó a nedves úton csúszott meg. Két évvel ezelőtt egy érdi eset okozott nagy felháborodást, amikor egy jogosítvánnyal nem rendelkező férfi hajtott 120 kilométeres sebességgel egy buszmegállóba. A balesetben egy nő meghalt, heten súlyos sérüléseket szenvedtek. A sofőrt később két és fél év fogházra ítélték.