Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Fegyveres buszrablás Albániában

2006.02.08. 19:25
Elfoglalt egy buszt Albániában két állig felfegyverkezett bűnöző. Egy ellenőrző pontnál megpróbálták megállítani őket, erre kézigránátot dobtak az egyenruhásokra, egyikük és a busz egyik utasa meghalt. A hatóságok körbevették a járművet és tárgyalni próbálnak a túszejtőkkel. Indítékuk nem ismert.

Hatalmába kerített egy autóbuszt két állig felfegyverzett ismeretlen szerdán Albánia északi részén, majd kézigránáttal megölt két embert, köztük egy rendőrt - jelentette a rendőrség és az albán média.

A támadók egy Kukes városából Tiranába tartó autóbuszt vontak az uralmuk alá, amelyen mintegy 30 utas, köztük nők és gyerekek utaztak. A rendőrség a busz útvonalán ellenőrzőpontot állított fel, hogy megállítsa a járművet, de az egyik támadó kézigránátot dobott a rendőrökre - közölte Lauresha Totraku rendőrségi szóvivő.

A felrobbanó gránát megölt egy rendőrt és az autóbusz egyik utasát, valamint súlyosan megsebesített három további személyt, köztük egy másik rendőrt - közölte a magántulajdonban lévő News 24 albán hírtelevízió. A sebesülteket helikopterrel egy tiranai kórházba szállították.

A támadók szabadon engedtek néhány utast, de a többieket továbbra is túszul fogva tartják, és kézigránátot bevetve, valamint gépfegyvert használva ellenállást tanúsítottak a rendőrséggel szemben. A rendőrök egy benzinkútnál körbevették a buszt, és megpróbálnak tárgyalni a bűnözőkkel - mondta a szóvivő, aki szerint egyelőre nem ismerik a fegyveresek indítékát, és nem tudják, hány túszuk van még.