Márk
13 °C
28 °C

Újabb buszrablás Németországban

2003.04.28. 06:25
Ebben a hónapban már a harmadik helyi járatú autóbuszt rabolták el vasárnap este Németországban. Ezúttal Berlinben ejtették túszul egyelőre ismeretlen céllal egy helyi járat sofőrét és két utasát, akik néhány óra múlva sértetlenül kiszabadultak, a túszejtőt a rendőrség őrizetbe vette.
Szerencsésen véget ért Berlinben vasárnap este a hónap harmadik németországi túszejtési akciója. A főváros tömegközlekedési vállalatának egyik autóbuszának vezetőjét és két utasát kerítette hatalmába egy egyelőre ismeretlen, késsel felfegyverkezett elkövető.

Indítéka, illetve esetleges követelése nem ismeretes - közölte a német főváros rendőrsége. Az elkövető a Berlin északi részén lévő Reinickendorf negyedben egy buszmegállóban rabolta el a járművet. A túszok néhány óra múlva kiszabadultak, a buszrabló férfit letartóztatták. Ebben a hónapban ez már a harmadik autóbuszrablás Németországban.

Április 11-én Berlinben egy bankrabló kerített hatalmába egy utasokkal teli buszt. A rendőrség kommandósai megrohamozták a buszt, és elfogták a túszejtőt. Az utasok már korábban elhagyták a járművet. Pénteken pedig Brémában egy 17 éves libanoni fiú térített el egy autóbuszt. Egyik bebörtönzött társa szabadon bocsátást követelte. Végül a Brémától északra lévő Hildesheim közelében megadta magát a rendőröknek. A túszoknak nem esett bántódásuk.