Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Német disznóktól bűzlik Anglia

2008.04.19. 12:56
A brit bulvársajtó az európai kontinensre keni a Dél-Angliában terjengő szúrós trágyaszagot, ami még királynőjük orrát is facsarja.

Az orrfacsaró bűzt éreznek Londonban, valamint a délkelet-angliai Kent grófságtól a délnyugati Devonig, amiért az angol bulvárlapok a német sertéstelepeket teszik felelőssé. A brit sajtó szombaton felháborodottan tudatta, hogy még II. Erzsébet királynő is szenved a disznószagtól London nyugati határában fekvő windsori kastélyában.

A brit meteorológia hivatalos magyarázata szerint a kellemetlenséget az okozza, hogy Északnyugat-Európa felett napokig mozdulatlanul megült egy vastag felhőtakaró, ami alatt összegyűlt a fő tavaszi mezőgazdasági munka, a trágyaszórás szaga. Amikor ezután feltámadt a szél, az egészet Anglia déli vidékei felé sodorta.

Der Stink

A kontinenssel általában, az EU-val pedig különösen nem barátságos brit bulvársajtó késlekedés nélkül "eurobűznek" keresztelte a jelenséget, sorjáznak a kétértelmű szalagcímek a "bűzlő német disznókról". A Daily Mail először a franciákba rúgott egyet, francia-angol szókapcsolattal "Le Stink"-nek nevezve a Csatornán túlról érkező illatot (stink=bűz), majd amikor a gyanú átterelődött a német farmerekre, a szalagcím "Der Stink"-re módosult.

A Brit Gazdaszövetség (NFU) szakértői szerint ugyanakkor a holland mezőgazdászok is felelősek a szagfelhőért. A meteorológusok azzal bíztatják a bűzben párolódó angolokat, hogy a szél hamarosan szokásos irányába, nyugatira fordul, és friss atlanti levegővel visszafújja a trágyaszagot.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?