Mátyás
-6 °C
1 °C

Nem tudják, honnan jött az orrfacsaró bűz

2006.08.09. 13:49
Elmúlt ugyan a kedden városszerte terjengő bűz, annak okát azonban csatornázási művek nem találja. Dugulás, vagy szennyvíziszap-lerakódás nem volt, ennek ellenére a következő napokban nagynyomású célgépek átöblítik a rendszert.

Kedden városszerte büdös volt, egyes olvasóink emberi ürülékre, másokat hányásszagra emlékeztetett az orrfacsaró szag. Amint beszámoltunk róla, Buda számos pontján, a Belvárosban, de XIII. kerület egyes részein is alig lehetettglenni az elviselhetetlen szagoktól.

Bátori Marianna, az FCSM szóvivője az Indexnek elmondta, a csatornarendszerben se dugulást, se szennyvíziszap-lerakódást nem találtak a cég szakemberei és értetlenül állnak a bűz előtt. Mint mondta, az utóbbi évtizedekben nem találkozott a társaság hasonló jelenséggel. A cég függetlenül attól, hogy szerintük nem a csatornából árad a szag, átmossa a rendszert nagynyomású gépekkel még azokon a szakaszokon is, ahol a közelmúltban végeztek preventív tisztítást.

A Csatornázási Művekhez az utóbbi egy napban tízen fordultak, a városi bűz okait firtatva. Ezeket a helyszíneket már kivizsgálták és a hivatalosan nem bejelentett, de az Index keddi cikkében említett helyszíneket is folyamatosan vizsgálják. A társaság továbbra is azt kéri, hívják a budapestiek az FCSM zöldszámát, ha újabb kellemetlen szaghatást észlelnek.