Bernadett
-2 °C
4 °C

Bruce Willis megtámadná Kolumbiát

2006.03.18. 11:45
A színész a kokainkereskedelem miatt mérne katonai csapást az országra, a kolumbiai elnök szerint Willis arrogáns és tudatlan.

Az Egyesült Államoknak meg kellene fontolnia egy esetleges fegyveres beavatkozás lehetőségét Kolumbiában, hogy véget vessen a kokain-kereskedelemnek - vélekedett Bruce Willis amerikai színész.

Az amerikaiak hibája

A filmcsillag 16 Blocks című új filmjének sajtókampányában tett nyilatkozata nem keltett túl jó visszhangot, a kolumbiai kormány határozottan visszautasította azt - írta a le Figaro című lap. Andres Pastrana, Kolumbia washingtoni nagykövete azonnal nyílt levélben válaszolt a színésznek.

"A jövedelmező kokain-kereskedelmet leginkább a telhetetlen étvágyú kábítószer-fogyasztó országok generálják, élükön az Egyesült államokkal" - írta levelében Pastrana, aki 2000-ben Bolívia elnökeként azelőtt soha nem látott kábítószer-ellenes hadjáratot kezdeményezett. "Ez a háború kolumbiaiak tízezreinek életébe került" - tette hozzá a nagykövet, aki egyúttal meghívta a sztárt Kolumbiába, hogy a saját szemével győződjék meg az országban folyó kábítószer-ellenes küzdelemről.

Alvaro Uribe kolumbiai elnök is megszólalt az ügyben, arrogánsnak és tudatlannak nevezve a színészt, aki véleménye szerint a kolumbiaiak méltóságát sértette meg.